Implant

Dental İmplant

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

Diş İmplantı, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla, çene kemiğine yerleştirilen ve Titanyum'dan yapılan yapay diş köküdür. Zamanla bu yapay diş kökü çene ve damak kemiği ile kaynaşır ve doğal diş köklerine en iyi alternatiftir.

İMPLANTIN TEDAVİ SÜRECİ NASIL SEYREDER?

Genellikle diş çekimlerinde olduğu gibi lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur ve cerrahi işlemi uygulanır. Bununla beraber açık ve kapalı yöntem kullanılarak dental implantların uygulaması yapılır.

İMPLANTLARIN İYİLEŞMESİ NE KADAR SÜRER?

Kemiğe yerleştirilen implantlar kırık iyileşmelerinde olduğu gibi kemiğe yapışarak 2-6 ay arasında iyileşmelerini tamamlar. Daha sonra protez aşamasına geçilebilir. Geleneksel kaplama ve köprü protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, aynı zamanda estetik açıdan yüze doğal bir görünüm verir.

İMPLANTLARIN MARKASI ÖNEMLİ MİDİR?

İmplantlar da diğer ürünlerde olduğu  kalite sırasına göre sınıflandırılabilir.

İMPLANT PAHALI BİR TEDAVİ MİDİR?

Titanyum malzemesinden yapılan implant için oldukça yüksek teknolojiye gereksinim duyulmaktadır. Titanyum özelliği itibariyle çene kemiğine uyumlu ve aynı zamanda pahalı olan kıymetli bir metaldir. Diş implantı tedavisinde kullanılan tüm malzemeler yurt dışından getirilmektedir. Ucuz implant fiyatları kapsamına ve implant sayısına bağlıdır. Muayene sırasında size yapılması gereken tedavinin içeriği ve maliyeti konusunda net bilgi verilecektir.İmplant tedavisi yapılmadan önce muayene yapılmaktadır.

HER HASTAYA İMPLANT UYGULANABİLİR Mİ?

İmplant vidaları belirli kalınlığı ve genişliği olan yapılardır. Bu nedenle implant konulması öngörülen bölgede, çene kemiğinin, bu implant vidasını kabul edecek yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekmektedir. Mevcut kemiğin kalitesi implantın başarısını etkileyen faktörlerden biridir. Ayrıca tedaviden önce ve implant ağızda kaldığı sürece dişetlerinin tamamen sağlıklı olması gerekmektedir. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu sürece implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu iyi olan herkese implant uygulanabilir. Ancak kemik gelişimi tamamlanmamış çok genç hastalara uygulanması tercih edilmeyebilir.

KEMİK GREFTİ NEDİR?

Diş implantlarının başarısı implant çevresindeki kemik miktarıyla doğrudan ilişkilidir. Kemik kaybı çok farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilir ancak gelişen teknoloji implant çevresindeki kemik miktarını hastadan aldığımız veya yapay kemik greftleri ile arttırabilmemize olanak vermektedir.

Yapılan radyografik tekniklerle operasyon öncesinde greft kulanılıp kullanılmayacağı belirlenebilir.

Diş hekimliğinde implant yapımı sırasında kemiğin yetersiz olduğu durumlarda bu bölgeye kemik ekme işlemi uygulanarak kemik seviyesi arttırılmakta ve implant uygulanabilmektedir.

Tümü